Wednesday, May 11, 2011

Seseorang Mengaku Imam Mahdi Di Masjidil Haram.

Gempar!!! Begitulah suasana yang dapat digambarkan pada petang 12 April semasa solat Asar.Menurut sumber yang dipercayai,seorang lelaki warganegara Mesir telah merampas mikrofon semasa permulaan solat asar yang diimani oleh Syeikh Abdullah Al-Juhany lalu mangatakan dirinya “Akulah Mahdi yang ditungu-tungukan…..Akulah Mahdi yang ditunggu-tunggukan…”

Suaranya dapat didengari oleh seluruh jemaah yang sedang solat asar di Masjid Haram pada ketika itu.Polis yang menjaga Masjid Haram telah menahannya untuk disoal siasat.Lelaki tersebut dipercayai datang untuk menunaikan umrah atau merupakan pendatang secara haram di Arab Saudi dan dipercayai mempunyai msalah mental.Solat Asar pada hari tersebut dapat ditunaikan seperti biasa kerana kecekapan polis Masjid Haram menyelesaikan masalah tersebut.

Kalau tahu bahasa Arab...klik sumber dibawah ini
Sumber : http://news.maktoob.com/article/6191472


Menurut Kitab...Imam Mahadi akan mengisytiharkan dirinya ketika Khutbah Jumaat setelah 3 orang khatib berdarah hidungnya akibat cuaca panas... sehingga diganti dengan khatib yang akhirnya mengisyitiharkan dirinya sebagai Imam Mahadi.

No comments:

Post a Comment