Tuesday, November 5, 2013

Kerajaan Melayu Titian Bangsa
Kalau disingkap dari perkataan "Titiwangsa" ia menjerumus kepada Titian Bangsa. Atau mungkin juga Tunggak Bangsa seperti perkataan "Nusantara". Mungkin suatu masa dahulu banjaran inilah yang menjadi laluan untuk suatu bangsa ke serata buana.

Kalau dikaji dari sudut keratan rentas, mata mengadap ke utara dan membelangkangkan Kota Singa (Singapura) , muka bumi Survabumi (Semenanjung Malaysia) lebih landai di barat curam di timur. Bahkan air dari Sunda mungkin tidak pernah melimpah dan mengelangi kota itu.

Tabut yang hilang dari umum itu juga tidak ditemui. Nuh juga yang mengangkat beliung dari daerah bawah yang dalam itu.


Mungkin juga persinggahan bahtera itu sebagai misi melepaskan Sam ke Mayan, Yasfit ke Utopia dan Ham ke Madasgar. Biarkanlah Manuseh di sini. Kerana Manusehlah, Ibu Kemenyan (Keturah) itu akan datang. Perjalanan mereka melalui Titian Bangsa ini tidaklah sesukar Sam. Kerana Sam perlu merentasi air yang di bawah adalah daerah kelahirannya.


Sedangkan di Mayan itu terdiri dari orang-orang yang terdahulu yang juga mengetahui tentang bah itu. Mereka juga tidak senang malah tidak bersekongkol dengan kemajuan yang memusnahkan kasih sayang antara ciptaan-ciptaanNYA. Melayulah mereka itu ke daerah yang terpencil dengan segala pengetahuan alam dan mistik.Berdirilah bangunan-bangunan itu (piramid mayan) seperti terdahulu di daerah-daerah asal mereka dengan segala simbol dan palavi. Dijadikan kepala bangunan itu yang dibuat dari logam (emas). Itulah juga logam yang banyak di Survanaburmi itu.  Bangunan-bangunan itu bukanlah sebagai sembahan atau ritual tempat permujaan. Ianya hanya sebagai sebuah Peti Kuasa yang besar yang dapat mengalir tenaga ke seluruh kota-kota itu.

Logam itu hanyalah sebagai joran yang mengumpan tenaga yang tersimpan yang telah tersedia ada di alam buana ini sejak ianya dicipta oleh Sang Maha Pencipta. Hanya mereka yang bertujuan memanipulasi dan mengawal kehidupan manusia atau jiwa melayu itu yang akan berkata bangunan-bangunan itu sebagai tempat permujaan atau makam pembesar mereka. Merekalah pembesar! Pembesar menutup dan menghilangkan fakta.


Dengan terdirinya bangunan itu maka seluruh kota itu dapat dialirkan tenaga yang telah dipancing tadi. Maka teranglah dalam bangunan itu dengan lampu-lampu yang terlekat di dinding tadi tanpa wayar. Wireless. Tapi jangan sekali-sekali melintasi mengunakan pesawat yang dijanakan dari minyak hitam (kapal terbang moden yang menggunkan minyak petrol - fosil) melalui bangunan-bangunan itu.
Pasti bercelaru penunjuk aras maka terhempaslah pesawat anda. Melainkan mengunakan pesawat piring (piring terbang) itu yang menggunakan tenaga yang sama. Isyarat dari tenaga itu sendiri sudah memberi tahu bahawasanya tenaga minyak hitam itu membawa bencana.


Sedangkan tenaga dari alam semulajadi (tenaga hijau - green technology) jualah yang membawa kemakmuran kerana ianya percuma hadiah dari Sang Maha Pencipta untuk ciptaan-ciptaanNYA.


Tidak hairanlah hingga ke hari ini pasti kesan medan aliran tenaga ini terjadi dititik tertentu di Titian Bangsa ini. Sudah pasti di titian ini terdahulunya bangunan ini (piramid melayu) dicipta dari yang lain-lain kerana Manuseh di sini, menetap tidak bergerak.


Sedangkan yang lain dengan pengikut-pengikutnya bergerak melalui titian ini ke seluruh buana seperti yang telah diwatikahkan. Begitulah Yasfit dan pengikut-pengikutnya yang darinya datang Brhma itu. Di zaman Brhma itu pula terkenal pembesar-pembesar dengan gelaran Firaun itu (kaitan hubungan diantara raja2 Mesir kuno dengan warga nusantara)


Maka tertipu umat Melayu itu seluruh dunia dengan tenaga minyak bawah tanah (penggalian telaga minyak petroleum yang bersumberkan fosil) yang menjana kuasa segala-galanya hari ni oleh budak-budak suruhan Al-Taus itu. Budak-budak suruhan Al Taus itulah yang menguasai segala lubuk-lubuk minyak hitam di buana ini.Begitu juga di Survanabumi ni. Walaupun melangkau usia Pak Tua itu, tapi tetap gagah menasihati untuk menguasai dan mengepalai hasil minyak di Survanabumi. Dituruti pula anaknya.

Ditipunya lagi umat manusia umat Melayu oleh mereka itu dengan nilai jati yang tinggi untuk logam (emas) yang menjadi pengalir yang terbaik untuk tenaga percuma itu. Dinilaikan pula kertas tukaran cetakan (wang kertas fiat) mereka dengan logam tersebut. Habis dikuasai kehidupan umat manusia itu oleh budak-budak suruhan Al-Taus ini. Maka tertutuplah rahsia atau tersimpanlah kunci hidup yang bebas penggunaan tenaga percuma dengan nilai yang tinggi untuk logam itu.


Maka minda dan fikiran mereka pasti terfikir logam berharga untuk kertas. Kertas berharga untuk menjalani kehidupan bukannya logam itu berharga untuk menjalankan kehidupan. Pasti ada yang tidak percaya bahawa logam itu berharga sebagai perantara tenaga percuma itu yang dapat ditukar dalam bentuk komunikasi sebagai penerima (rahsia penggunaan logam emas bukan saja sebagai mata wang tetapi sebagai penerima tenaga hijau yang terjana dari binaan piramid).


Kembali ke Titian Bangsa.....

Maka terdirilah kerajaan-kerajaan umpama kayangan di banjaran ini (Titiwangsa) alsebab pengetahuan yang luas dalam ilmu tenaga tersebut (tenaga hijau lagi percuma hasil janaan piramid). Hampir segalanya diapungkan bila mana tenaga yang berpusat dan bermedan berskala besar itu dapat diarahkan kepada sesuatu jasad maka hilanglah tarikan ke bumi! Kayanganlah mereka itu dengan jasad yang dinaiki melangkau masa! (pesawat terbang di zaman dahulu  diapungkan dan digerakkan dengan menggunakan tenaga hijau aka piring terbang)


Bahkan dengan pengaliran tenaga yang ada, besi yang degil itu juga dapat dilenturkan dengan mudah. Lahirlah juga pandai besi yang dengan mudah membengkok-lentur besi itu. Ilmu tenaga yang ada diwarisi dan dikembangkan di titian ini hingga seorang Raja dapat memerintahkan semut malah jin (Raja Sulaiman). Hingga menjenguk Si Jelita (Puteri Balkis) jauh di bawah cerminan yang didalamnya gemala Naga Sakti terkunci!

No comments:

Post a Comment